Dortmund vs Augsburg – Bundesliga

yellow wall borussiaDet blir en tur till Signal Iduna Park i Tyskland där serietvåan Borussia Dortmund får besök av åttan Augsburg i tyska Bundesliga. Nio poäng skiljer lagen där Dortmund siktar på att behålla andraplatsen medan Augsburg har häng på den sista platsen till Europa League. Lyfter den gula väggen fram Dortmund ännu en gång?

Hämta din bonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget Dortmund:

Jürgen Klopss före detta lag är i strålande form och är obesegrade 2018. Ledda av Peter Ströger har laget spelat åtta matcher utan förlust och slagit ut Atalanta i Europa Leagues sextondelsfinal. Dortmund hade hoppats att de skulle kunna vara med och slåss om ligatiteln men som vanligt är FC Bayern München på en helt egen nivå. när det återstår 11 omgångar leder Bayern med 19 poäng före Dortmund och frågan är inte om utan när Bayern säkrar titeln. Borussia Dortmund får istället fokusera på att behålla andraplatsen och ta hem en Europeisk Titel i form av Europa League.

Bortalaget Augsburg:

Augsburg har stått för en stabil säsong och huserar i övre halvan av tabellen. Visserligen är formen inte den bästa med två raka förluster och på de åtta senaste matcherna har det bara blivit två vinster. Manuel Baum ska dock ha beröm för vad han gjort med klubben som besegrat topplag som Leipzig och Wolfsburg under säsongen. Nu är det dock en tuff bortamatch mot Dortmund som väntar och här ska man inte ha något att hämta.

Så här tänker vi:

Dortmund är klasser bättre än Augsburg och formen talar verkligen för de gulklädda. Även om det kan bli en tuff match känns det som Dortmund är för starka och fördelen av hemmaplan ska inte underskattas med den gula väggen som lyfter fram sitt lag. Vi tror Dortmund vinner och spelar segern till oddset 1,48 hos Unibet. 

Vårt speltips: Dortmund vinner till oddset 1,48 hos Unibet

Johan Eriksson – redaktör betting.se