Eibar vs Athletic Bilbao – La Liga

Hemmalaget Eibar

Dags för ett derby och den här gången är det de två baskiska lagen som möts. Så mycket står på spel och det är inte bara äran utan också en sexpoängsmatch då det bara skiljer tre poäng mellan lagen. Eibar har gjort 1.63 mål per match i snitt vilket är det bästa laget om man bortser från topp fyra i ligan. På hemmaplan gör man en anings fler mål än det totala genomsnittet.

I dag måste Eibar spela ett kompakt spel och nyttja de kontringar som man kommer att få under matchens gång.

Bortalaget Athletic Bilbao

Athletic Bilbaos facit på bortaplan är inte så smickrande även om de inte behöver åka så långt till dagens match är man inte på hemmaplan. Statistiken säger att de har förlorat 60% av sina matcher på bortaplan. Så med de siffrorna är det konstigt att de fortfarande har en chans på plats i Europa nästa år då man ligger på en sjundeplats och de har bara  två poäng upp till sjätteplatsen som ger spel i Europa.

I dagens match får inte backlinjen slarva och släppa till för många chanser så har man kanske ta de tre poängen som man önskar.

Så här tänker vi

Två lag som möts i ett derby är en garanti på att man ska få se rolig fotboll vi har valt att spela Båda lagen gör mål till oddset 1.75 hos Redbet.

Vårt speltips: Båda lagen gör mål till oddset 1.75 hos Redbet

Lämna en kommentar