Everton vs Southampton – Premier League

Everton loggaEverton och Southampton drabbar samman i Premier Leagues andra omgång. Lagens respektive premiärer var raka motsatsen när Everton var involverade i omgångens match som slutade 2-2. Southampton i sin tur deltog i den enda mållösa matchen i första gången. Matchen spelas klassisk engelsk tid, dvs klockan 16.00 svensk tid lördag eftermiddag. Goodison Park bjuder in till fest för första gången under säsongen och Liverpoolklubben siktar på sin första trepoängare.

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget Everton

Evertons premiär var otroligt underhållande för den neutrale åskådaren. Den innehöll fyra mål och ett tidigt rött kort på Phil Jagielka som därmed är avstängd mot Southampton. I övrigt stod Everton för en bra insats som lyckades få med sig krysset efter att ha spelat en man mindre under större delen av matchen. Framförallt det brasilianska nyförvärvet Richarlison imponerade rejält med mål direkt i debuten. Ska Everton ta nästa steg och hota topp 6 krävs det segrar hemma mot lag som Southampton.

Bortalaget Southampton

Southampton har inte lyckats få särskilt bra resultat borta mot Everton någonsin. På alla försök har man bara vunnit en gång och det var 1997. 21 år senare siktar man på att bryta trenden men ”The Saints” måste få till ett bättre anfallsspel om så ska bli fallet än vad man visade upp i premiären. Charles Austin är enligt många snubben som ska göra det och historien talar för honom då han gjort mål mot Everton tre raka matcher.

Så här tänker vi

Historien talar för Everton, truppen talar för Everton och hemmafördelen talar för Everton. Southampton är ett lag man ska slå alla dagar i veckan, något man också gjort i princip varje gång klubben kommit på besök. Everton tar hem detta och vi väljer att spela på seger för hemmalaget till oddset 1,92 hos Unibet.

Vårt speltips: Everton vinner över Southampton till oddset 1,92 hos Unibet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com