FC Barcelona vs Chelsea – Champions League

FC BarcelonaDe två sista åttondelsfinalerna i årets Champions League ska äntligen avgöras. Vi lägger krutet på den spännande matchen mellan Barcelona och Chelsea. Det blir Katalonien mot England i returmötet där första matchen slutade 1-1, efter mål av Willian och Lionel Messi. Barca är, med sitt bortamål och fördelen av hemmaplan i returen, favoriter att vinna matchen men Conte brukar kunna formera en bra defensivt balanserat elva som kan hota vilket lag som helst.

Hemmalaget Barcelona:

När Barcelona förlorade dubbelmötet i spanska supercupen inför säsongen glasklart, trodde många att det skulle bli ännu ett år med dominans av Real Madrid. 28 omgångar senare i ligan har Barca fortfarande inte förlorat en enda match i ligan eller Champions League. Den enda förlusten kom i första matchen mot Espanyol i Spanska Cupens kvartsfinal, men Barca vände i andra matchen och efter vinst i semifinalen också har laget chans att ta hem trippeln. Detta alltså trots att man sålde storstjärnan Neymar.

Bortalaget Chelsea:

Regerande mästaren i Premier League summerar nog inte säsongen 2017/18 med samma glädje. Chelsea går inte riktigt att känna igen och i ligan riskerar laget att missa Champions League nästa år med 4 poäng till fyran Tottenham. Det är inte många som tror att Chelsea ska ta sig förbi Barcelona heller, men i första matchen spelade man bra och förtjänade mer än 1-1. Nu väntar dock en extremt tuff bortamatch på en av de mest fientliga arenorna i hela världen. Ska man rå på Barca på bortaplan krävs det en perfekt utförd försvarsinsats kryddat med en stor portion tur.

Så här tänker vi:

Barcelona är helt enkelt för starka och tyvärr för Chelseas del blir det inget spel i kvartsfinalerna för Londonklubben. Vi tror Barca vinner och spelar på seger till Barcelona till oddset 1,41 hos Redbet.

Vårt speltips: Barcelona besegrar Chelsea till oddset 1,41 hos Redbet.