FC Midtjylland vs FC Copenhagen – Superligaen

midtjylland tröjaDanmarks superliga har gått in i mästerskapsserien och det är enormt spännande i tabellen. Ettan Bröndby och Tvåan Midtjylland ligger på lika många poäng när de 6 främsta lagen ställs mot varandra i dubbelmöten. För Midtjylland väntar en tuff hemmamatch när regerande mästaren FC Köpenhamn kommer på besök. Ett FCK som är rejält besvikna över säsongen som man är långt ifrån att vinna.

Hämta din välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor hos Nordicbet

Hemmalaget FC Midtjylland:

FC Midtjylland har en bra säsong bakom sig och när mästerskapsserien drog igång stod man på samma poäng som ettan Bröndby. I förra matchen mot Horsens blev det till slut en seger efter att det stått oavgjort en längre tid. Nu är det inte Horsens som väntar utan mästaren FC Köpenhamn. Midtjylland är kanske för första gången någonsin favoriter när lagen ställs mot varandra. Ska man fortsätta på segertåget eller blir FCK för tuffa

Bortalaget FC Köpenhamn:

FC Köpenhamn vann ligan ifjol men missade Champions League i år. I Superligaen har det sett ännu mörkare ut och trots att man siktade på titeln är man just nu fyra i tabellen hela 16 poäng bakom ledarduon. Trots att det är 27 poäng kvar att spela om finns det noll procents chans att FCK står överst på prispallen när säsongen är slut. Istället får man bygga nytt inför nästa säsong, vilket nog är klokt med tanke på att en hel del spelare sätt mätta ut under säsongen. FCK är dessutom utan sin målvakt Robin Olsen som är borta resten av säsongen.

Så här tänker vi:

Midtjylland ligger över FCK i tabellen men hade förvånansvärt svårt mot Horsens i senaste matchen. Att man trots allt lyckas vinna med 1-0 är dock ett styrkhetstecken. Ett bra tecken är också FCK:s förmåga att avgöra sent. Formen är väldigt bra hos FCK med sex raka segrar och de fyra senaste har avgjorts på tilläggstid. Vi tror FCK vinner och väljer att spela på seger till FC Copenhagen till oddset 2,70 hos Nordicbet.

Vårt speltips: FCK besegrar FC Midtjylland på bortaplan till oddset 2,70 hos Nordicbet.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com