FC Midtjylland vs Malmö FF – Europa League

fc midtjylland loggaDags för Sveriges sista lag i Europaspelet att spela returmöte mot danska mästarna FC Midtjylland. I första matchen gjorde Malmö allt rätt i en timme fram tills ett onödigt reduceringsmål kom till. Därefter tappade MFF allt och matchen slutade 2-2. Nu är det ett tufft utgångsläge för Sveriges mästa mästare om det ska bli Europa League och välbehövliga miljoner.

Hämta din välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor hos Nordicbet

Hemmalaget FC Midtjylland

De regerande danska mästarna åkte ut i CL-kvalet mot Astana men i Europa League-kvalet har det gått betydligt bättre. Man har en bred trupp och ett bra lag i fysisk form vilket märktes i första matchen mot MFF. Tack vare en gedigen sista halvtimme har man nu ledningen när ”andra halvlek” ska börja. I helgens match mot Randers vann man också enkelt med 3-0 trots att man gjorde åtta förändringar.

Bortalaget Malmö FF

MFF:s tränare sedan uppehållet Uwe Rösler har fortfarande inte förlorat en match även om man åkte ut mot MOL Vidi i Champions League-kvalet. Mot FC Midtjylland hade man chansen på hemmaplan när man ledde med 2-0 men åter igen tappade man en ledning på hemmaplan i Europa. Nu är det kärvt läge för mesta mästarna som måste vinna matchen eller spela kryss minst 3-3 för att ta sig vidare. Något som blir oerhört tufft då Midtjylland inte förlorat på hemmaplan sedan 19 april.

Så här tänker vi

Malmö måste våga gå för segern men har varit hopplöst långsamma på bortaplan i Europaspelet. Man har visserligen inte släppt in mål alls i bortaspelet men nu räcker inte 0-0 tack vare två insläppta mål. Nu när FC Midtjylland dessutom har hemmaplan blir det oerhört tufft för MFF att göra mål. Vi tror tyvärr att FC Midtjylland vinner och väljer att spela på krysset till oddset 2,05 hos Nordicbet.

Vårt speltips: FC Midtjylland vinner till oddset 2,05 hos Nordicbet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com