Gefle IF vs AIK – Allsvenskan

aik-gif5an AIK åker till Gävle för att möta nästjumbon Gefle IF. Gefle har fått kämpa inledningsvis av säsongen och idag blir det inte enkelt att ta poäng.  Viktigt för båda lagen att fixa poäng i dagens omgång.

Speltips

För Gefles del handlar det om att överleva och att ta de poäng man lyckas ta. Så är det ofta för Gävlelaget och inte annorlunda i år. För AIKs del handlar det om att försöka bibehålla en fin formkurva och att hänga med toppen i kampen om ligasegern. AIK som har haft en turbulent inledning på säsongen hittar nu alltmer rätt och ser stabilare ut. Så dagens match betyder olika saker för de båda lagen men båda lagen är grymt motiverade men AIK har ett klart övertag trots bortaplan.

Statistiken

Talar för AIK vinst. På bortaplan mot Gefle har AIK  vunnit alla sina matcher sedan 2010 och inget annat talar för att det blir annorlunda idag. Formen sista 5 matcherna för AIK är F-O-V-V-V och för Gefles del F-F-F-F-F. Redbet betalar ut 1.70 vilket är ett bra odds för AIK seger och detta är ett spel som du inte ska missa.

Vårt spel: AIK bortaseger

Lämna en kommentar