Gruppspelet försvinner i Champions League

Det kommer att bli annorlunda i världens bästa klubblagsturnering med start säsongen 2024/25. Från att det tidigare varit 32 lag i åtta grupper kommer det istället nu att vara 36 lag utan något gruppspel. Många är skeptiska till förändringarna men med tanke på att det blir fler matcher att upptäcka kommer det också att finnas bättre förutsättningar för odds. Med ett lag till som får kvala sig in till turneringen kommer det också att bli något enklare för svenska lag att nå turneringen.

Spela på Champions League med ett gratisspel hos Campobet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Fyra nya lag när gruppspelet slopas

Det blir fyra nya lag till gruppspelet i Champions League. Eller gruppspelet är fel ord eftersom detta slopas. Istället blir det en liga där alla lag spelar fyra matcher hemma och fyra matcher borta. Vilka lag som ställs mot varandra avgörs genom lottning.

De fyra nya lagen som får delta i turneringen kommer att delas ut på olika sätt. En av platserna går till kvalet där det blir fem platser istället för fyra. I tillägg kommer en av platserna att gå till det lag som slutade trea i den femte bästa ligan enligt UEFAs ranking.

De två övriga platserna går till de två nationer som har haft bäst prestationer under föregående säsong. Därmed blev det inga två platser baserade på tidigare meriter som var på tal.

Börjar gälla 2024/25

Det nya formatet där gruppspelet försvinner börja gälla säsongen 2024/25. Därmed ska Champions League spelas 2022/23 och 2023/24 med nuvarande format. Vad gäller turneringen 2022/23 är det Malmö FF som representerar Sverige under sommarens kval. De lyckades kvalificera sig till turneringen 2021/22 mot alla odds. Men väl i turneringen blev det tufft och de samlade bara på sig 1 poäng. Det återstår att se hur de svenska lagen kan klara sig i Europa framöver. Eftersom också Europa League och Europa Conference League får nya format borde det vara enklare att nå huvudturneringen.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting - speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2022 Svenskbetting.com