Hammarby vs Brommapojkarna – Allsvenskan

logga bajenAllsvenskan fortsätter och det är dags för det andra Stockholmsderbyt inom två dagar även om Bajen – BP kanske inte klingar lika högt som AIK mot Djurgården. Ett Hammarby som kan ta tillbaka serieledningen mot ett BP som är tippade i botten. Håller hemmafavoriten för trycket eller ska BP visa upp samma fina form som laget gjorde i 2-0-segern mot BK Häcken i måndags? En spännande drabbning väntar på Tele2 Arena!

Hemmalaget Hammarby:

Bajen har imponerat stort i säsongsinledningen efter två raka segrar i inledningen av säsongen. I premiären mot Sirius vann man med 3-1 efter hattrick av lagkaptenen Jiloan Hamad. Mot IFK Göteborg hamnade laget tidigt i underläge men de grönvita lyckades kvittera genom B Paulsen innan kapten Hamad återigen sköt segern till sitt lag med ett avgörande mål på tilläggstid. Nu återstår det att se om Hammarby fortsätter på inslagen segerväg med ytterligare en vinst mot BP.

Bortalaget Brommapojkarna:

Olof Mellberg ledde laget från division 1 raka vägen upp till Allsvenskan. ”Mellis” valde att inte fortsätta utan istället har Luis Pimenta tagit över och visat mycket energi i säsongsinledningen. I premiären blev det knapp förlust mot tippade topplaget IFK Norrköping med 2-1 innan BP svarade upp för en briljant hemmapremiär med seger mot BK Häcken med 2-1. Nu återstår det att se vad man kan göra på ett kokande Tele2 Arena. BP har varit starka mot Hammarby och har 2 segrar på 3 senaste mötena mot klubben.

Så här tänker vi:

Hammarby har fördelen av hemmaplan och bör inte ha några problem att ta hem segern trots att BP är bättre än vad många tror. Talangfabriken har dock det tufft på bortaplan och ska inte kunna hota Hammarby. Vi väljer därför att spela på seger för Hammarby till oddset 1,60 hos Ladbrokes.

Vårt speltips: Hammarby vinner mot BP till oddset 1,60 hos Ladbrokes.