Hammarby vs IF Elfsborg – Allsvenskan

bajen”Bajen” måste studsa tillbaka efter förlusten i derbyt mot AIK som i praktiken kan ha plockat bort Hammarby från guldstriden. Nu har man chansen att göra det på Tele2 Arena när bottenlaget Elfsborg kommer på besök. Hammarby är stora favoriter och måste vinna för att inte tappa ännu mer i kampen om Europaplatserna.

Hemmalaget Hammarby IF

Hammarby har inte haft flytet på sistone. På de senaste tre matcherna har det bara blivit en poäng och det är inte vilka matcher som helst man förlorat. Först kom 1-3 mot Djurgården som följdes upp av en svag 1-1-match mot bottenlaget Sirius. I derbyt senast mot AIK blev det förlust med 1-0. 8 tappade poäng gör att MFF bara är en poäng bakom nu och Norrköping har gått förbi. Kan Hamad, Djurdjic och grabbarna hitta tillbaka till den fina form man visat tidigare under säsongen.

Bortalaget IF Elfsborg

IF Elfsborg har inte haft en bra säsong och fortsätter förlusterna komma kan det bli så att laget åker ur. Inför onsdagens omgång har SM-guld vinnaren från 2012 endast fyra poäng tillgodo till ett ångestladdat kval men till direkt nedflyttning är det åtta poäng. Det lär dock inte ske.Elfsborg en hel del att se över efter säsongen och räkna med en hel del förändringar från ett gammalt topplag som vann guld för bara sex säsonger sedan.

Så här tänker vi:

Hammarby måste vinna och kommer gå framåt för att säkra tre poäng. Elfsborg verkar spela helt utan självförtroende och därför är det troligt att Hammarby kommer ta segern. Det är i alla fall vad vi tror och vi väljer därför att spela på hemmaseger till oddset 1,74 hos Mobilebet.

Vårt speltips: Hammarby vinner över IF Elfsborg på hemmaplan till oddset 1,74 hos Mobilebet.

Mats Andersson – Redaktör svenskbetting.com