HJK Helsingfors vs Vikingur – Champions League

helsingfors fotbollTelia 5G-Areena i Helsingfors bjuder in till fotbollsfest när HJK Helsingfors tar emot Vikingur från Färöarna i andra matchen i första omgången av kvalet. Det är Helsingfors som har med sig ett resultat från första matchen som man vann med 2-1 efter mål av Sebastian Dahlström och självmål av Gregersen. Ett tidigt reduceringsmål i första halvlek av G Vatnhamar har gett fiskenationens representant lite självförtroende. Nu är det upp till bevis för båda lagen i en spännande drabbning.

Hämta din välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor hos Betsson

Hemmalaget HJK Helsingfors

Precis som vanligt leder HJK ligan i överlägsen stil. Efter 20 omgångar är man 10 poäng före tvåan och allt talar för att laget ska ta det tionde guldet på 2000-talet. Visst har det funnits uppstickare som IFK Mariehamn men HJK har växlat upp och kommer inte ha några som helst problem att ta guld igen. I Champions League har man dock aldrig spelat och inte mycket talar för att det blir så under 2018 heller. Att gå till andra omgången av kvalet ska dock inte vara några problem med tanke på motståndet samt resultat från första matchen.

Bortalaget Vikingur

Laget som bildades för tio år sedan har snabbt lyckats bli ett topplag i den färöiska ligan. Redan sin andra säsong vann man cupen och man har dessutom vunnit inhemska Premier League två år i rad. Därför är man nu representant i årets Champions League för landet men frågan är hur långvarit det blir. Laget har ett tufft utgångsläge efter 1-2-förlusten på hemmaplan och med ska man lyckas gäller det att lagets utlandsproffs levererar. Visst finns det fotboll i Dennis Nieblas Moreno från Spanien men frågan är om det räcker.

Så här tänker vi

Helsingfors är favoriter men har visat att man kan släppa in mål bakåt. Att finnarna är favoriter är det ingen tvekan om men vi ser inget spelvärde i 1,09. Därför väljer vi istället att spela att båda lagen gör mål till oddset 2,18 hos Betsson. 

Vårt speltips: Båda lag gör mål i matchen mellan HJK Helsingfors och Vikingur till oddset 2,18 hos Betsson.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com