Island vs Kosovo – VM Kval

Hemmalaget Island

Island åkte till Turkiet och besegrade dem med 3-0 och nu leder de välförtjänt grupp I. Förutsättningarna den sista matchen i gruppspelet är klara, en seger idag och Island tar hand om förstaplatsen. Det kan räcka med ett oavgjort resultat också lite beroende på hur det går i de andra matcherna. Nu får Island spela på sin hemmaplan och får möta ett mycket svagt Kosovo. Detta gör nog att de är fulla av självförtroende inför matchen.

Just nu spelar Island så där effektivt och aggressivt som under Lagerbäcks ledning. De slarvar heller inte med sina uppspel och försvarsspelet fungerar bra med ett intensivt arbete som gör att anfallande lag inte får en lugn stund och det är det som har gjort Island till en liten stormakt inom fotbollen.

Bortalaget Kosovo

Kosovo som bara har vunnit två matcher spelade ändå trots det en okej match mot Ukraina som de förlorade med två mål. Kosovo har inte det största spelarmaterialet att hämta sitt lag från men det har heller inte Island. Idag får de koncentrera sig på att försvara sig och hoppas på att Island glömmer bort sitt försvarsspel så att de kan kontra in en boll.

Så här tänker vi

Kosovo är ett lag som spelar med dåligt självförtroende och utan spelidé. Island kommer att spela på som om det vore England de mötte och vi väljer att spela Island för vinst och noll mål Kosovo till oddset 1.78 hos Redbet

Vårt speltips: Island för vinst och noll mål Kosovo hos Redbet

Lämna en kommentar