Kroatien vs Danmark – Fotbolls-VM 2018

Åge HareideDags för VM:s fjärde åttondelsfinal och det blir en tuff match mellan Kroatien och Danmark. Kroatien är det laget som kanske övertygat mest under detta VM medan Danmark tog sig vidare mest genom premiärsegern mot Peru. Klockan 21.00 under söndagen har matchen avspark i vad som förväntas bli en spännande match mellan två tuffa lag.

Hämta din välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor hos Nordicbet

Hemmalaget Kroatien

Kroatien har imponerat enormt under detta VM och vann samtliga tre gruppspelsmatcher i detta VM. I öppningsmatchen mot Nigeria vann laget komfortabelt med 2-0. Därefter manglade man sönder Argentina med 3-0 efter en formidabel fotbollsuppvisningen. Tränaren valde sedan att inför sista matchen vila hela nio startspelare. Kroatien vann ändå med 2-1 över Island. Nu väntar en åttondelsfinal mot Danmark och inför matchen är Kroatien stora favoriter. Danskarna ska dock inte underskattas och framförallt inte tränare Hareide.

Bortalaget Danmark

Danmark stod för en viktig seger i öppningsmatchen mot Peru men mot Australien imponerade man inte trots tidigt ledningsmål av lagets stora stjärna, Christian Eriksen. I avslutningsmatchen mot Frankrike valde Danmark att spela på ett oavgjort resultat istället, något som innebar att andraplatsen var deras. Att man inte gick för segern förvånade en del då Peru ledde med 2-0 mot Australien, men Hareide svarade att han inte kunde lita på att Peru skulle hålla undan. Nu väntar turneringens hittills tuffaste match mot Kroatien.

Så här tänker vi

Hjärtat säger Danmark men vi vet hur det brukar gå när vi spelar med hjärtat. Hjärnan skriker Kroatien och det känns att även om Danmark har 18 matcher utan förlust, hållit nollan i sex av sju matcher, bara släppt in ett mål i detta VM och det var på straff, så är Kroatien för vassa. Vi väljer helt enkelt därför att spela på en rak seger för Kroatien till oddset 1,83 hos Nordicbet.

Vårt speltips: Kroatien vinner över Danmark till oddset 1,83 hos Nordicbet.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com