Malmö FF vs Djurgården – Allsvenskan

Malmö FF loggaTvå topplag i kris gör upp för andra gången av tre under en kort intensiv period av möten lagen emellan. Bägge lagen är klara för cupfinal som spelas den 10:e maj men i ligaspelet är det två lag som hackar. Krisen är som störst i MFF som stått för en oväntat svag säsonginledning under Magnus Pehrssons andra år vid rodret. DIF har också varit svaga och inför mötet står bägge lagen på åtta poäng av 18 möjliga. Vem vill vinna mest?

Hämta din välkomstbonus på 125% upp till 1250 kronor hos Bethard

Hemmalaget Malmö FF

Dubbla regerande mästaren har fyra guld på de fem senaste åren men ska lagets 21:a allsvenska titel komma under 2018 behöver något drastigt hemma. MFF har bara vunnit två av de inledande sex matcherna och dessutom är det två dubbla förluster med 3-0 mot Djurgården och Kalmar den senaste tiden. Laget brukar ha en solid defensiv men har hittils i serien släppt in mest mål av alla. Nu är det upp till bevis för kapten Rosenberg och gänget att ta sex poäng på de nästkommande två matcherna mot Djurgården och Göteborg. Därefter väntar cupfinal på Tele 2.

Bortalaget Djurgården

Även om konkurrenten AIK var favorit att hamna högst av Stockholmslagen var det många som trodde Djurgården skulle bli ett rejält hot efter den starka försäsongen. Laget tog sig hela vägen till cupfinal och såg väldigt starka ut. Efter sex omgångar är det inte lika glada miner hos Djurgårdsfansen som enbart fått se sitt lag vinna två matcher under säsongen. Nu väntar en på förhand tuff bortamatch mot Malmö men spelar man som man gjorde hemma mot ”di blåe” finns chansen till poäng även om den är minimal.

Så här tänker vi

Malmö är trots en katastrofinledning fortfarande obesegrade på hemmaplan under 2018. På Swedbank är det svårt att få med sig poäng för motståndarna. Vi tror att MFF tar revansch och tar alla tre poäng. Därför väljer vi att spela på seger för MFF till oddset 1,80 hos Bethard.

Vårt speltips: MFF besegrar Djurgården till oddset 1,80 hos Bethard

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com