Malmö FF vs Elfsborg

MFF tar emot Elfsborg i toppmöte i Allsvenskan. Serieledaren MFF kommer från en tveksam seger mot Falkenberg senast medan Elfsborg fick 0-0 mot IFK Norrköping. Två poäng skiljer lagen åt men det är Malmö som är favoriter och har fördel av hemmaplan. Blir det en planenlig seger för ”di blåe” eller kommer Elfsborg att skrälla sig till en seger?

Hemmalaget Malmö FF

Efter en poäng på de två inledande matcherna har MFF fått upp farten och har fyra vinster på de fem senaste omgångarna. Senast mot Falkenberg hade laget ledning med 2-0 och matchen under kontroll men efter att ha tappat koncentrationen kunde Falkenberg reducera och hade ett ypperligt läge att kvittera på tilläggstid. Johan Dahlin i målet räddade MFF och tre poäng vilket gör att mesta mästarna är ensamma i tabelltoppen.

Bortalaget IF Elfsborg

Elfsborg har haft en bra säsongsinledning med tanke på förväntningarna och har gjort hela 13 mål på sju matcher – endast IFK Göteborg har fler hittills. Hetast av alla har Pawel Cibicki varit som stått för fyra fullträffar för sin nya klubb dit han ankommit på lån från Leeds. Nu senast blev dock inget mål för varken Cibicki eller hans Elfsborg då laget spelade 0-0 mot IFK Norrköping. I den jämna tabellen ligger gästerna på plats fem i tabellen med två poäng upp till serieledning.

Så här tänker vi

Malmö har hemmaplan och är favoriter trots avsaknaden av Bachirou. MFF har haft det relativt lätt de senaste åren med sex raka segrar och nio utan förlust i de senaste interna mötena. På de tre senaste hemmamatcherna mot Elfsborg har laget dessutom hållit nollan. Nu har Elfsborg ett starkare lag än de senaste åren men MFF har ännu starkare elva än sina motståndare. Vi tror MFF vinner mötet mot Elfsborg och spelar det till oddset 1,47 hos Nordicbet.

Vårt speltips: MFF vinner hemma mot Elfsborg till oddset 1,47 hos Nordicbet.

Team Svenskbetting