Malmö FF vs Kalmar FF – Allsvenskan

Malmö FFAllsvenskan fortsätter och det gäller för MFF att fortsätta på den inslagna vägen man haft i Allsvenskan sedan Uwe Rösler tog över. Laget har vunnit 7 raka matcher i serien och när nu Kalmar kommer på besök förväntas man ta den åttonde. Spelplats är Stadion i Malmö och det blir en intressant match mellan ett lag som jagar sista hoppet om ett guld mot ett bottenlag som inte ska ha något att sätta emot.

Hämta din bonus på upp tilll 1000 kronor hos Bethard

Hemmalaget MFF

MFF hade en katastrofal vårsäsong och tränaren Magnus Pehrsson fick sparken. I somras plockades därför Uwe Rösler in och resultaten har knappast låtit vänta på sig. Laget gick till Europa League och så när som ett poängtapp hemma mot Östersund har laget gått rent sedan östtysken tog över. Även om det är Europa League innan matchen mot Kalmar kommer Malmö spela med ett starkt lag fast några stjärnor lär vilas. Malmö måste ta tre poäng i jakten på AIK, Hammarby och Norrköping och hemma mot Kalmar får man inte tappa poäng.

Bortalaget Kalmar

Kalmar har under den här säsongen inte briljerat och extra tungt är det för smålänningarna med tanke på att Nanne Bergstrand inte längre tränar laget på grund av personliga skäl. Därför är det extra svårt att plocka poäng för de rödklädda. Fjolårets möte i Malmö slutade med en 6-0-förlust för Kalmar som dock ligger på säker mark i år med en tionde placering. Kan man lyckas klättra ytterligare efter söndagens drabbning? Förmodligen inte eftersom Malmö är ett väldigt mycket bättre lag.

Så här tänker vi

Malmö ska inte ha några problem att vinna mot ett tionde placerande Kalmar, framförallt allt inte när varje match måste vinnas. Vi tror att MFF inte kommer ha några problem att vinna matchen utan det lär bli mer än en uddamålsseger dessutom. Vi väljer dock det säkra före det osäkra och spelar en rak 1:a till oddset 1,42 hos Bethard.

Vårt speltips: Malmö vinner över Kalmar till oddset 1,42 hos Bethard

Mats Andersson – Redaktör svenskbetting.com