Malmö FF vs Sundsvall – Allsvenskan

Mesta mästaren och serieledaren Malmö FF tar emot GIF Sundsvall på Stadion i Malmö. Det är ett hemmalag som är given favorit till att såväl vinna matchen som SM-guldet i november. Efter endast en poäng på de inledande två matcherna har MFF spelat nio raka matcher i Allsvenskan utan att förlora. Sundsvall däremot har inte lyckats komma upp i samma fina form som förra året utan hittas på negativt kval endast tre poäng från nedflyttning.

Hämta din välkomstbonus på 1000 kronor hos Betser

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Hemmalaget Malmö FF

MFF är solklara favoriter till SM-guldet och leder serien med tre poäng efter elva spelade omgångar. Även om det spelmässigt inte alltid har sett allt för bra ut har MFF gjort vad de behövt och i senaste matcherna har dessutom spelet stämt. Tre raka matcher utan att släppa in mål inklusive krossen senast med 5-0 mot AFC. MFF har en trupp som ingen annan och succétränaren Uwe Rösler lär fortsätta rotera när laget går tre matcher på en vecka innan en månads sommaruppehåll väntar från den inhemska fotbollen.

Bortalaget GIF Sundsvall

”Giffarna” överraskade alla förra säsongen med sin sjunde plats trots ekonomiska bekymmer och ett svagt lag på pappret. I år har man förstärkt truppen och förväntningarna var stora på laget som beräknades kunna ligga på övre halvan denna säsongen också. Så har inte blivit fallet och även om laget vann mot MFF på hemmaplan med 3-1 har det blivit för få poäng denna säsongen för att ”Norrlands stolthet” ska vara nöjda. Nio poäng på elva matcher är inte tillräckligt och bara nykomlingarna AFC Eskilstuna och Falkenbergs FF har sämre poängskörd. Mot MFF får Sundsvall det mycket svårt att få några nya poäng.

Så här tänker vi

Att MFF vinner talar det mesta för men man behöver göra jobbet mot Sundsvall om det ska bli seger. Att spela rak seger på MFF har dock inget spelvärde då oddset ligger på 1,25. Däremot tror vi att det kan bli en hel del mål i matchen likt det blev senast mot AFC Eskilstuna. Markus Rosenberg är tillbaka i MFF och lär starta men frågan är vem som spelar av Antonsson och Molins (båda målskyttar senast). Hur som helst väljer vi att spela över 2,5 mål till oddset 1,66 hos Betser.

Vårt speltips: Över 2,5 mål i matchen mellan MFF och GIF Sundsvall till oddset 1,66 hos Betser.

Team Svenskbetting