Manchester City vs Manchester United – Premier League

manchester-derbytEttan mot tvåan i Premier League väntar när de båda Manchester-klubbarna drabbar samman ännu en gång. Bägge lagen har enormt mycket att spela för. City är vid seger klara ligamästare och att få göra det mot United skulle naturligtvis vara en dröm för både lag som supportrar. Framförallt efter fiaskot i veckans Champions League mot Liverpool. För mesta mästarna Manchester United gäller det att inte se lillebror City lyfta pokalen framför lagets ögon.

Hemmalaget Manchester City:

City har gått som tåget i ligan men i cuperna har det gått tyngre. Visserligen vann man Carabao Cup men i FA-cupen ville Will Grigg annat och i Champions League ser det mörkt ut efter 0-3 i första matchen mot Liverpool. Pep har med all rätt blivit hyllad under säsongen men samtidigt har klubben gått på några rejäla minor. Nu väntar ärkerivalen Manchester United och hela Etihad vill se pokalen lyftas framför lokalrivalens ögon.

Bortalaget Manchester United:

Mourinho har blivit rejält ifrågasatt den senaste tiden, framförallt efter att laget åkte ut i åttondelsfinalen mot Sevilla. Nu ligger fokus på att behålla plats nummer två i ligan och dessutom ta hem FA-cupen som man är i semifinal i. Nu väntar säsongens kanske tuffaste bortamatch mot Manchester City på Etihad Stadium. Även om resan är kort är det knappast en vänlig uppsyn som väntar för den röda delen av Manchester. Ska Mourinho tysta tvivlarna genom en seger? Det finns några saker som talar för poäng!

Så här tänker vi:

City lär vara rejält skakade efter förlusten mot Liverpool i veckans Champions League. Dessutom väntar en tuff returmatch mot samma lag på hemmaplan senare i veckan när City måste göra allt för seger med många mål. Därför blir det en tuff match mot United även om City är favoriter. Vi väljer därför att spela oavgjort till oddset 3,80 hos LeoVegas.

Vårt speltips: Manchester-derbyt slutar oavgjort till oddset 3,80 hos LeoVegas

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com