Newcastle United vs Manchester United – Premier League

Blind Rashford

Två United-lag möts under söndagen när Manchester United åker till Newcastle för ett möte med Rafael Benitez lag. Senaste gången lagen möttes var i november på Old Trafford i en match som Man Utd vann med 4-1. Newcastle har har bara 1 ligavinst på de 6 senaste och det är knappast harmoni som råder innanför väggarna på St James’ Park. Vilken United-klubb är starkast av svartvita och rött?

Hemmalaget Newcastle United

Rafael Benitez jublar knappast över den situation som han befinner sig. När styrelsen lovat guld och gröna skogar har Benitez istället fått kaffesump eller spetälsk. Nu är det dags att visa vart skåpet ska stå men kollar vi de senaste matcherna mot topplagen lär inte så bli fallet. Newcastle har förlorat mot både Chelsea och City under 2018 och inte mycket talar för att man ska slå Manchester United som siktar på att behålla sin andraplats.

Bortalaget Manchester United

Manchester United inledde 2018 med 5 raka segrar och 0 insläppta mål. Därefter åkte man till London för möte med Tottenham och blev totalt utspelade i förlustmatchen som slutade 2-0. Mourinho har fått in världsstjärnan Alexis Sanchez i laget under januarifönstret och i förra helgens match mot Huddersfield imponerade chilenaren stort och gjorde blanda annat mål på sin egen straffretur i sin hemmadebut på Old Trafford. En som inte fick starta den matchen var Paul Pogba som förväntas vara tillbaka i startelvan inför bortamatchen mot Newcastle.

Så här tänker vi:

Manchester United känns snäppet vassare och trots det är Benitez som styr andra laget ska kvalitetsskillnaden vara för stor. Mourinhos Man United 2018 ska inte tappa poäng mot lag som krigar för sin överlevnad men vi har sett större skrällar förr. Vi tror Manchester United vinner matchen ganska enkelt och hämtar oddset 1,60 hos Ladbrokes.

Vårt speltips: Manchester United vinner över Newcastle till oddset 1,60 hos Ladbrokes.