Österrike vs Polen – EM-kval

Ligorna har uppehåll och det väntar ett intressant möte mellan Österrike och Polen. Hemmalaget jagar mästerskap efter att ha missat VM i Ryssland 2018 medan Polen vill ha revansch för fiasko-turneringen förra sommaren. Extra intressant blir mötet mellan lagens storstjärnor: Robert Lewandowski vs David Alaba.

Hemmalaget Österrike

Hemma på Ernst-Happel Stadion i Wien väntar ett av omgångens hetaste möten. Österrike rankade 23 i världen är tillsammans med Polen favorit att vinna grupp G och när de ställs mot varandra redan i premiären blir detta möte en väldigt tidig seriefinal. Hemmalaget blev tvåa i sin grupp i Nations League bakom Bosnien & Herzegovina men framför Nordirland. Ska laget sikta på EM gäller det att få ett bra resultat i första matchen mot en konkurrent som Polen.

Bortalaget Polen

Polen hade inte ett roligt 2018 och åkte ur gruppspelet i VM. I Nations League gick det inte mycket bättre med två poäng på fyra matcher, något som innebär att Polen åkte ner i B-divisionen. Nu gäller det att börja vinna igen om laget vill spela EM som för första gången går i 12 länder. Polen har bara en seger på de nio senaste matcherna. Dock har laget en viss Robert Lewandowski som precis som vanligt har en stark säsong bakom sig i Bayern München.

Så här tänker vi

Det är en oviss match som väntar på Ernst-Happel Stadion. Hemmalaget är knappa favoriter och har visat sig starka när har fördel av hemmaplan. Förutom en träningsmatch mot Brasilien har inte Österrike förlorat en match hemma sedan 2016. Vi tror att man fixar biffen och väljer att spela en 1:a till oddset 2,30 hos Bethard.

Vårt speltips: Österrike vinner hemma mot Polen till oddset 2,30

Team Svenskbetting