Östersund vs Arsenal – Europa League

Östersund målfirandeChampions League i all ära men att vi har ett svenskt lag i slutspel i en europeisk turnering är så förbannat stort att det är svårt att sätta ord på. Att det dessutom är en anrik storklubb som kommer på besök gör det hela ännu bättre. Östersunds resa har gått oerhört fort och nu kulmineras allt när Arsene Wenger och hans gäng åker till Jämtland för spel på Jämtkraft Arena. Graham Potter har haft månader att ladda sina spelare inför matchen och nu ställs han och hans skrällgäng inför den största fotbollsmatchen de någonsin har upplevet.

Hämta din välkomstbonus på upp till 1000 kronor + 250 kronor i ett riskfritt spel

Hemmalaget Östersund

Östersunds form är svår att förutspå men mot Trelleborg i Svenska Cupen såg det bra ut och det blev en enkel seger med 3-0. Efter matchen blev det även klart att anfallaren Samman Ghoddos förlängde med klubben vilket säkerligen gladde Potter lite extra nu när Bachirou lämnat för MFF. Potter och hans mannar har aldrig spelat en slutspelsmatch i Europa och får nu tuffast möjligast motstånd när det är Arsenal som kommer på besök. Östersund har dock haft all tid i världen att förbereda sig inför matchen så vänta er ett taggat lag på Jämtkraft Arena.

Bortalaget Arsenal

Wengers Arsenal har haft det tufft under säsongen och efter förlusten mot Tottenham senast är Champions League-platsen avlägsen. Innan dess krossade Arsenal blåklädda Everton med hela 5-1. Med tanke på att vinnaren av Europa League får en direktplats till nästa års gruppspel i Champions League är det den vägen som ser enklast ut för Gunners om de vill tillbaka till klubbfotbollens finrum.

Så här tänker vi

Arsenal måste vinna Europa League på grund av den svaga tabellsituationen och en klubb av Östersunds rang ska inte kunna hindra Gunners. Visst har Potter och Östersund chockat förr men vi tror Arsenal är för bra och vinner matchen till oddset 1,54 hos Nordicbet.

Vårt speltips: Arsenal besegrar Östersund till oddset 1,54 hos Nordicbet

Johan Eriksson – Redaktör svensbetting.se