Östersund vs Örebro – Allsvenskan

Daniel KindbergAllsvenskan fortsätter och det är dags för norrländska Östersund att ta emot Örebro på Jämtkraft Arena. Östersund är säkerligen rejält skakade efter att ordföraren Daniel Kindberg blivit häktad för EKO-brott. Den frispråkige entreprenören har länge styrt Östersund med järnhand men kan inte längre sitta kvar i klubben. Nu är det fotboll laget måste fokusera på och den tilltänkta guldkandidaten behöver poäng efter endast fyra inspelade på lika många omgångar.

Hämta din välkomstbonus på 500% upp till 500 kronor hos Unibet

Hemmalaget Östersund:

Fotboll har varit det sista man tänkt på vad gäller Östersund den senaste tiden. Med ordföranden arresterad har det stormat rejält uppe i Norrland. Klubben har länge varit väldigt måna om värderingar och moral vilket knappast går hand i hand med klubbfilosofin. På fotbollsplanen har heller inte säsongsinledningen varit som tänkt. Laget missade Europa tack vare uttåg i cupen och i Allsvenskan inledde man med två raka förluster. Man följde upp med en seger mot IFK Göteborg men mot Kalmar tappade man 1-0 till 1-1. Nu behövs tre poäng hemma mot ett klart svagare Örebro.

Bortalaget Örebro:

Örebro har länge varit ett lag under radarn. Man är ett klassiskt mittenlag; sällan involverade i varken guldstrid eller bottenstrid. Istället maler man på på sedvanlig maner. Laget är faktiskt obesegrade under de fyra inledande omgångarna men har spelat för mycket oavgjort för att kunna ligga högre upp. 1 vinst och 3 oavgjorda är okej för en klubb av Örebros kaliber. Frågan är om laget klarar att hålla tätt mot Östersunds bländande offensiv med Ken Sema och Samman Ghoddos i spetsen.

Så här tänker vi:

Östersund är visserligen skakade av händelserna men samtidigt är laget betydligt bättre än Örebro rent fotbollsmässigt. Efter all kaos vill man visa att man står enade och vad kan representera det bättre än en seger? På grund av detta tror vi Östersund tar hem segern och väljer att spela på seger för hemmalaget till oddset 1,56 hos Unibet.

Vårt speltips: Östersund besegrar Örebro till oddset 1,56 hos Unibet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com