Real Madrid vs Liverpool – Champions League

real liverpool final clNu smäller det ordentligt och Champions League-finalen stundar mellan dubbla regerande mästaren Real Madrid och underdogen Liverpool. Spelplatsen för fotbollsfesten är Ukrainas huvudstad Kiev och vi hoppas på en underhållande match mellan två spelskickliga lag. Vinner Real Madrid blir man historiska med sina tre titlar i rad – något som ingen har gjort på väldigt länge. Liverpool vann turneringen senast 2005 men har rejäl lust på en ny titel. Klopp mot Zidane, Salah mot Ronaldo och England mot Spanien. Fotbollen är knappast bättre än vad den är inför en CL-final!

Hämta din välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor hos Nordicbet

Hemmalaget Real Madrid

Att Real Madrid har haft en tuff säsong låter kanske konstigt när man ska spela final i Champions League men faktum är att i ligaspelet och de nationella cuperna har inte mycket stämt. “Los Blancos” blev trea i ligan efter att ha fått se ärkerivalen Barcelona vinna ligan och lokalrivalen Atletico Madrid ta andraplatsen. I CL har det gått betydligt bättre och man spelar nu sin tredje raka final och har chansen på en tredje raka titel i världens svåraste klubblagsturnering.

Bortalaget Liverpool

Jürgen Klopp är en hyllad man i Liverpool efter denna säsongen. Laget hamnade återigen topp 4 i ligan men i de engelska cuperna blev det ingen succé. Liverpool har dock imponerat i Champions League och slagit ut både Manchester City och Roma för att nå finalen. Nu ställs man mot sin svåraste prövning hittills när Ronaldo och Company måste besegras om pokalen ska hamna i Englands industristad.

Så här tänker vi

En final är alltid svår att förutspå men vi tycker Real Madrid är många nivåer bättre än Liverpool. Visserligen har Salah helt plötsligt bestämt sig för att bli lika bra som Ronaldo och Messi vilket innebär att allt kan hända i matchen. Vi väljer dock att tro på Real Madrid och spelar på seger för “Los Blancos” till oddset 2,25 hos Nordicbet.

Vårt speltips: Real Madrid besegrar Liverpool till oddset 2,25 hos Nordicbet.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.se