Red Bull Leipzig vs BK Häcken – Europa League

RB no sugarI skuggan av Malmös kval till Champions League har vi faktiskt tre svenska lag kvar i Europa League. Förutom Stockholmsklubbarna Djurgården och AIK är det även BK Häcken som ska försöka ta sig till gruppspelet. När lottningen drog och man fick Leipzig dog nog alla drömmar om gruppspel för klubben från Hisingen. Red Bull mot Gothia Cup drabbar samman i en match där tyskarna naturligtvis är storfavoriter.

Hämta din välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor hos Nordicbet

Hemmalaget Red Bull Leipzig

RB Leipzig har sedan man blev köpt av energidrycksföretaget tagit enorma klev inom fotbollshierarkin. Visst är klubben milt sagt inte älskad av fotbollsvärlden men det är såklart inte något spelarna tänker på. Istället vill man återupprepa sin systerklubb Red Bull Salzburgs Europaframgångar då de gick till semifinal i Europa League i våras. Svenske Emil Forsberg är kvar i klubben men kommer inte till spel i kvällens drabbning. Om han hade visat samma form som i VM är det knappast något tapp oavsett.

Bortalaget BK Häcken

BK Häckens form är något tveksam efter tre raka förluster. Göteborgsklubben ligger på plats nummer 10 i tabellen vilket naturligtvis är ett underbetyg med tanke på de spelare och resurserna klubben har. Upp till Leipzigs ekonomiska nivå är det dock en rejäl bit och detsamma gäller spelare för spelare. Häcken ska helt enkelt inte ha en chans i denna match och det enda som talar för BK Häcken är att de är mitt uppe i säsongen medan Leipzig inte har spelat en tävlingsmatch ännu denna säsong.

Så här tänker vi

Det brukar bli målglatt när Häcken spelar fotboll och detsamma gäller Leipzig. Då det inte finns något spelvärde i seger för Leipzig väljer vi att köra ett målspel idag. Över 2,5 mål hämtas till oddset 1,62 hos Nordicbet.

Vårt speltips: Över 2,5 mål i matchen mellan RB Leipzig och BK Häcken till oddset 1,62 hos Nordicbet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com