Schalke vs Mainz – Bundesliga

Hemmalaget Schalke

Det har varit några tuffa veckor för Schalke där de har fått möta Bayern München och Bayer Leverkusen samt Hoffenheim innan de åkte till huvudstaden för att spela mot Hertha Berlin. Detta visade sig vara ett lyckokast för de vann på ett imponerande sätt över dem med 2-0. Om man betänker att Hertha Berlin är ett av ligans mest starka hemmalag framstår vinsten som ännu mer imponerande.

Detta gjorde att en förlustsvit på tre matcher tog slut och man i den processen också tog sig upp till till en topp sjätteplats. Vi tror också att vinsten över Hertha Berlin kan bidra till ökat självförtroende hos Schalke, som nu kanske har hittat tillbaka till vinnarspåret.

Bortalaget Mainz

Mainz spelschema har inte heller den varit helt enkel men kan inte riktigt jämföras med Schalkes. Mainz har inte förlorat en match på tre omgångar inför den här matchen.  De vann över Hertha Berlin och Hamburg på hemmaplan och sedan ett oavgjort resultat mot Wolfsburg på bortaplan.

Tränaren Sandro Schwarz lär säkert vara nöjd både med lagets insatser så här långt och den placering de har i tabellen. Det gäller att spela efter sina förutsättningar och det verkar Mainz lyckas bra med.

Så här tänker vi

Vi tycker att Schalke är det bättre laget av dem två och kan nog ta en seger idag. Men båda lagen har en förmåga att göra mål och också släppa in mål så vi väljer att spela Båda lagen gör mål till oddset 1.85 hos Redbet

Vårt speltips: Båda lagen gör mål hos Redbet

Lämna en kommentar