Schlagerfestivalen Leksand – Deltävling 3

Schlagerfestivalen är i full rulle och efter att både Göteborg och Malmö varit värd för evenemanget är det nu dags att åka uppåt i landet till Leksand och tredje deltävlingen. Det mesta på förhand talar för att Jon Henrik Fjällgren är en av de två akter som når finalen eftersom han har haft framgång de två tidigare gånger han ställt upp i tävlingen. Andra intressanta akter i startfältet är Rebecka Karlsson och Omar Rudberg samt vinnaren från 2005, Martin Stenmark. Vilka två bidrag når finalen och vilka två går till andra chansen?

Leksand står som värd

Visst är Schlagerfestivalen en riksangelägenhet men det blir alltid extra stort intresse när det är mindre städer som står som arrangör. I Leksand är det precis som vanligt sju bidrag som gör upp. För tre låtar är tävlingen över efter deltävlingen medan två bidrag når andra chansen och två akter tar sig direkt till finalen på Friends Arena i Solna. Lördagen den 16 februari är det dags för den kända hockeystaden att bjuda in till musik-fest och programledare är Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade.

Jon-Henrik klar favorit

Svensk-samen Jon-Henrik Fjällgren är enorm favorit att ta sig vidare till final. Faktum är att han är huvudfavorit till att vinna hela tävlingen. Hans kända jojk är något som brukar uppskattas och efter att ha nått såväl andra som tredje plats i tävlingen tidigare tror spelbolagen att han nu kommer att vinna hela musiktävlingen. Andra favoriter är Rebecka Karlsson, Omar Rudberg och Martin Stenmark.

Så här tänker vi

Att Jon Henrik är en av två akter går som final råder det inga tvivel över. Oddsen 1,15 talar minst sagt för detta. Eftersom det inte ger särskilt stort spelvärde med odds på 1,15 finns det ingen anledning att lägga några pengar där. Istället väljer vi att tro att Rebecka Karlsson är en av två akter som tar sig till finalen på Friends Arena. Den före detta Idol-deltagaren är född 2000 och lär ta publiken med storm med sin vackra röst. Vi väljer därför att spela på att Rebecka Karlsson tar sig till finalen till oddset 2,25 hos Unibet.

Vårt speltips: Rebecka Karlsson tar sig till final i Schlagerfestivalen till oddset 2,25 hos Unibet.

Team Svenskbetting