Spanien vs Ryssland – Fotbolls-VM 2018

Vladimir PutinTredje åttondelsfinalen ligger vid dörrkarmen och det är en spännande drabbning mellan Spanien och Ryssland vi har framför oss! Spanien är favoriter och bör klara av att vinna över ett Ryssland, som dock överraskat fotbollsvärlden oerhört positivt detta VM. Förvänta er en arena som lyfter fram sitt Ryssland mot ett Spanien som gör allt för att nå långt i detta VM.

Hämta din välkomstbonus på 125% upp till 1250 kronor hos Bethard

Hemmalaget Spanien

Spanien gick igenom gruppspelet obesegrat men har ändå bara tagit en seger i detta VM. Mot Portugal i premiären blev det 3-3, mot Iran vann man med 3-1 och mot Marocko blev det likt premiären oavgjort, fast 2-2. Trots detta vann Spanien gruppen och slapp Uruguay i åttondelsfinalen. Istället blev det värdlandet Ryssland och även om det inte är en enkel uppgift hade det kunnat vara betydligt värre för Spanien.

Bortalaget Ryssland

Värdnationen inledde VM strålande med 5-0 mot Saudiarabien följt av 3-1 mot Egypten. Det var den bästa starten någonsin av en värdnation. Mot Uruguay hann verkligheten ikapp Ryssland som tappade klart med 3-0 och dessutom drog på sig rött kort. Istället fick Uruguay gruppsegern och Ryssland lottades mot Spanien. Det innebär att högerbacken Igor Smolnikov är avstängd mot Spanien.

Så här tänker vi

Spanien är ett betydligt bättre lag än Ryssland både lagmässigt och spelare för spelare. Dock har Ryssland fördel av hemmaplan vilket aldrig ska underskattas. 80,000 skrikande ryssar kan bära långt, men att det bär så långt som till seger mot Spanien är knappast sannolikt. Vi tror Spanien ganska komfortabelt kommer till att vinna över Ryssland och därmed ta sig till kvartsfinal. Vi väljer därför att spela på seger för Spanien över Ryssland till oddset 1,54 hos Bethard.

Vårt speltips: Spanien vinner över Ryssland till oddset 1,54 hos Bethard! 

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com