Sundsvall vs MFF – Allsvenskan

Mesta mästarna Malmö FF fick ingen vidare start på säsongen med ett kryss hemma mot BK Häcken. Nu väntar en tuff bortamatch mot GIF Sundsvall, fjolårets stora sensation. Norrlänningarna såg starka ut i premiären och det blir en tuff uppgift för MFF att få med sig tre poäng tillbaka hem till Skåne.

Hemmalaget GIF Sundsvall

I premiären såg det bra ut för fjolårets stora överraskning. Giffarna inledde borta mot Djurgården på Tele2 Arena och fick med sig 2-2. Laget har fått behålla sin spanska mittfältstrio och dessutom förlängt med Linus Hallenius. Lägg till att spelare som Pa Konate ankommit och Sundsvall ser oerhört intressanta ut 2019. I mötena i fjol tog Sundsvall poäng i båda mötena när det slutade 2-2 hemma och 0-0 borta. Därför går Sundsvall in i matchen med hopp om att ta poäng mot de mesta mästarna.

Bortalaget Malmö FF

MFF har inte imponerat under försäsongen och premiären var inte mycket bättre. Malmö fick bara 1-1 mot BK Häcken trots ledning och att man fick straff och hade chansen att utöka till 2-0. Antonsson missade straffen och Häcken kunde kvittera. Nu väntar en oerhört tuff bortamatch mot ett lag som har självförtroende och är svårslagna, något MFF fick erfara i fjol. Ska det bli SM-guld för Malmö krävs det att laget rycker upp sig ganska snart och börja leva upp till de förväntningar som finns på laget med tanke på den enorma trupp laget sitter på.

Så här tänker vi

MFF är favoriter enligt oddsen men med tanke på lagets form och Sundsvalls imponerande spel är det ovisst och riskabelt att spela vinnare. Istället tror vi på en relativt målsnål tillställning där fokus kommer vara på att inte släppa in mål. Uwe Rösler brukar i bortaspelet ha en mer defensiv approach och ligga på omställningar medan Sundsvall är ett lag som i den här matchen lär vara nöjda med 0-0. Därför väljer vi att spela under 2,5 mål till oddset 1,83 hos Bethard.

Vårt speltips: Under 2,5 mål i matchen mellan Sundsvall och MFF

Team Svenskbetting