Sverige – Schweiz – Fotbolls-VM 2018

landsfadern granenDags för Sverige att göra sin första slutspelsmatch i ett VM sedan 2006. Den gången gick det inget vidare men förutsättningarna ser annorlunda ut nu 12 år senare. Det är ett Sverige som vann sin grupp före världsmästaren Tyskland, starka Mexiko och Sydkorea. Dessutom imponerade man ordentligt i sista matchen mot Mexiko, en match som Sverige vann med hela 3-0. Nu ställs Sverige mot Schweiz i en åttondelsfinal!

Hämta din välkomstbonus på 125% upp till 1250 kronor hos Bethard

Hemmalaget Sverige

Sverige var inför gruppspelet långt ifrån några favoriter att ta hem den svåra gruppen med världsmästaren Tyskland och svåra Mexiko och Sydkorea. Efter en stabil seger mot Sydkorea i första matchen blev det en oerhört tung förlust mot Tyskland. Svenskarna reste sig dock på ett imponerande sätt genom att krossa Mexiko i den avslutande matchen med hela 3-0. Ett resultat som får svenskarna att tänkta på sommaren 1994. Att laget även hamnade på den enklare halvan talar för ett roligt svenskt slutspel men Schweiz får absolut inte underskattas.

Bortalaget Schweiz

Schweiz ligger sexa på världsrankingen och gick igenom kvalet med endast en förlust. I premiären mot Brasilien fick laget till ett kryss som följdes upp av en dramatisk vinst i slutsekunderna mot Serbien. Mot Costa Rica räckte det med kryss för att bli tvåa i gruppen, då Brasilien gjorde jobbet mot Serbien. Att släppa in två mål Costa Rica är dock inte särskilt stabilt och laget har dessutom Lichtsteiner och Schär borta på grund avstängning.

Så här tänker vi

Nu är det här med hjärtat igen men det är svårt att inte tippa på Sverige i detta skede. Vi hoppas och tror verkligen på svensk vinst mot Schweiz. Dock kommer det sitta långt inne. Troligtvis så långt inne att det blir förlängning och förhoppningsvis en ny Rumänien där. Vi väljer hur som helst att spela på oavgjort till oddset 2,90 hos Bethard.

Vårt speltips: Matchen mellan Sverige och Schweiz slutar oavgjord efter ordinarie tid till oddset 2,90 hos Bethard. 

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com