Sverige vs Finland – Ishockey VM

Hemmalaget Sverige

Äntligen startar semifinalerna i VM med ett klassiskt möte mellan två rivaler inom ishockeyn. Det vi har sett inför matchen är att det också är ett svenskt lag som står för en fin ishockey emellanåt. Sverige mötte Finland före turneringen och då kunde man se att de inte spelar den mest attraktiva hockeyn, det är inte roligt att kolla på.

Spela hos Leo Vegas och få 1000 kronor i insättningsbonus, klicka här!

Vad som varit tydligt i den här turneringen är hur Sverige ännu inte har fått spelet att lossna riktigt. Med Henrik Lundqvist och ytterligare 18 NHL-spelare i laget finns det självklara tendenser till en hög nivå, men varken spel- eller målmässigt har det sett så där övertygande ut som det gärna hade fått göra.

Bortalaget Finland

Finland har inte fått loss alls så många NHL stjärnor som Sverige och har fått anpassa sitt spel efter de förutsättningarna. Finland har sina absoluta styrkor i det defensiva spelet. Därmed kan vi mycket väl få se en tight match målmässigt. Det ska dock sägas att Sverige har en mer namnkunnig offensiv, även fall den ännu inte har fått fritt spelrum.

Precis som vi varit inne på tidigare är finländarna inte rädda för att spela en mer primitiv ishockey och det har visat sig framgångsrikt.

Så här tänker vi

Sverige har på pappret ett överlägset lag men vi ser också att Finlands försvar är svåra att ta sig förbi så vi väljer att spela Finland +1.5 mål till oddset 1.78 hos Leo Vegas

Vårt speltips: Finland +1.5 mål  hos Leo Vegas

Chris Lindevall – Redaktör på Svenskbetting.com

Lämna en kommentar