Sverige vs Norge – EM-kval

Sverige har chansen att koppla ett järngrepp om den andra direktplatsen till EM 2020. För det krävs det seger mot ”lillebror” Norge som ligger två poäng bakom svenskarna. Detta är andra matchen under denna landslagssamling efter att Sverige besegrade Färöarna med 4-0 efter en strålande första halvlek. I andra halvlek spelade Sverige av matchen vilket borde betyda att det finns energi i laget. Nyckelspelare som Forsberg vilades också och förutsättningarna är strålande inför den spännande matchen.

Hämta din välkomstbonus på 2000 kronor hos Speedybet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Hemmalaget Sverige

Sverige har just nu andraplatsen i gruppen efter att endast ha förlorat bortamatchen mot Spanien. Det enda övriga poängtappet kom borta mot Norge i en underhållande match som slutade 3-3. I övrigt har Sverige segrar mot Rumänien, Malta och Färöarna. Avståndet ner till Norge är två poäng medan Rumänien också vill blanda sig i leken och är tre poäng bakom Sverige efter förlustmatchen mot Spanien. Kan Sverige vinna mot Norge sågar man av norrmännen och kan förmodligen förlora mot Spanien och kryssa mot Rumänien och ändå ta sig EM-slutspelet nästa sommar.

Bortalaget Norge

Lasse Lagerbäcks Norge har gjort det bra i EM-kvalet men två tappade tvåmålsledningar på hemmaplan mot Sverige och Rumänien gör att laget är i en prekär situation. För att drömmen om EM-biljetten ska leva i praktiken behövs det tre poäng mot Sverige, något som är lättare sagt än gjort. Laget kan i alla fall trösta sig med att man vid förlust har en extra livlina tack vare segern i sin Nations League-grupp.

Så här tänker vi

Sverige är favorit av en anledning och är otroligt starka på Friends Arena. Under Janne Andersson har laget blott en förlust på hemmaplan och lag som Frankrike och Italien har åkt tomhänta därifrån. Vi tror att Sverige tar tre viktiga poäng ett järnkliv mot EM genom att vinna matchen. Sverige spelas som segrare till oddset 1,95 hos Speedybet.

Vårt speltips: Sverige besegrar Norge till oddset 1,95 hos Speedybet

Team Svenskbetting