Sverige vs Ungern – U21 EM-Kval

Franz Brorsson u21Dags för Sveriges framtid att spela boll i U21 EM-kval mellan Sverige och Ungern. Sverige har under nye tränaren Roland Nilsson stått för ett bra gruppspel när nu sluttampen närmar sig. På sju matcher har det blivit fem segrar, två oavgjorda och noll förluster. Men tvåan Belgien hotar absolut då de har samma poäng men sämre målskillnad på sju spelade matcher.

Hemmalaget Sverige

Efter att ha spelat fyra raka bortamatcher avslutar Sverige nu med tre matcher på hemmaplan. Det blir viktigt för Roland Nilssons manskap att fortsätta vinna. I bortamatchen mot Ungern blev det 2-2 senast vilket tillsammans med poängtappet borta mot Belgien är Sveriges enda i denna kvalgrupp. Vinner Sverige sina återstående tre hemmamatcher är laget klara för EM i Italien 2019. Sverige har en fin historik i U21-EM-sammanhang med guld 2015 och deltagande 2017. Kan denna generatationen också vinna svenska fotbollshjärtan!

Bortalaget Ungern

Först ut på Sveriges tre avslutande hemmamatcher är Ungern som inför matchen ligger trea i gruppen, sex poäng efter Sverige men med en match mindre spelad. Ungerns EMöde avgörs de nästa två matcherna när man först har Sverige borta, innan laget tar emot Belgien hemma. Laget behöver två segrar på de två nästkommande matcherna för att ha en chans att nå en plats till EM, men ur ett svenskt perspektiv hoppas vi såklart inte på detta.

Så här tänker vi

Sveriges U21 har ett oerhört facit i kvalsammanhang inför de senaste tre mästerskapen. Sverige har ett spännande lag med stabile Pontus Dahlberg i målet, ett gäng backar av bra nivå som Franz Brorsson och Linus Wahlqvist, mittfältet med bland annat Mattias Svanberg, Erdal Rakip och Tesfaldet Tekie + Alexander Isak och Joel Asoro i anfallet. Vi tror Sveriges lag är för bra för ungrarna och väljer att spela seger för Sverige till oddset 1,59 hos Nordicbet.

Vårt speltips: Sverige U21 vinner över Ungern U21 till oddset 1,59 hos Nordicbet.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com