Tyskland vs Italien – EM

Hemmalaget Tyskland

Tyskland vs ItalienTyskland har haft det  kämpigt att hitta spelet och formen och man har inte känt igen världsmästarna helt enkelt. Men precis då tar Tyskland fram något ur sin trollerihat och vinner på ett bra sätt mot Slovakien.

Jerome Boateng blev frälsaren för Tyskland denna gång redan efter 8 minuter då en hörnboll kom till hans fötter och satte bollen djupt i mål. Strax därefter såg det ut som det skulle bli en katastrof match för Slovakien då Skrtel drog på sig en straff. Men Metsut Özils skott räddades av målvakten men sen kom Mario Goméz och satte enkelt 2-0 bakom en chanslös målvakt.

Detta är positivt för tränaren Joakim Löw och laget är nu inne på en 5 matcher lång segersvit och man lyckas forcera bättre organiserat försvar vilket kommer att behövas nu när man går ett steg längre i EM.

Bortalaget Italien

Man började EM med att Italienska tidningarna skrev om hur svagt laget var i år att dom var helt enkelt chanslösa. Sedan har man bara spelet riktigt bra med en superstarks försvarsspel i grunden som kryddats med snabba kontringar som dessutom ofta resulterat i mål .

Istället för ett svagt Italien ser dom i år ut mer spännande än någonsin. Det är helt klart ett ålderstiget lag men vad gör det om laget trots det spelar med fart och ork? Inget alls då man också får erfarenhet som är så viktigt så här långt in i en turnering.

Italiens styrka är taktiken och dessutom förmågan att spela efter den upplagda planen. Andra lag kan ha en plan men sen saknar man kunskapen för att få ut det spelet på planen så är alltså inte fallet för detta vassa Italien.

Så här tänker vi

Vi går mot den allmänna strömmen av tips som säger att Tyskland ska ta sig vidare och spelar på Seger för Italien till det sjyssta oddset 2.50 hos Ladbrokes.

Vi spelar: Seger för Italien hos Ladbrokes

Lämna en kommentar