Wigan Athletic vs Manchester City – FA-cupen

city logoFA-cupens åttondelsfinaler avslutas när ettan i Premier League åker till Wigan på Måndagskvällen. Pep Guardiola ser ut att gå mot en titelrik säsong när klubben faktiskt har chansen på fyra titlar vilket skulle City historiskt i England. För att lyckas med detta behövs Wigan besegras och det är väl inget som talar för att så inte blir fallet.

Hämta din bonus på 100% upp till 1000 kronor hos LeoVegas

Hemmalaget Wigan

Den gamle Premier League-klubben Wigan huserar numera i League 1 men det ser ut att i alla fall bli en återkomst till Championship för den anrika klubben. Visserligen har man förlorat 2 raka matcher men vi hittar ändå klubben på en 2:a plats med 1 poäng upp till toppen med en match mindre spelad. ”Latics” besegrade faktiskt en annan Premier League-klubb på vägen till åttondelsfinalen när Bournemouth besegrades. Lite märkligt kan tyckas då man gick 16 matcher dessförinnan utan att förlora. Nu bör man snabbt hitta tillbaka till formen eftersom det är Manchester City som kommer på besök.

Bortalaget Manchester City

Peps segertåg fortsätter och ingenting verkar kunna stoppa Manchester City i år. Laget är i final i ligacupen, leder Premier League i överlägsen stil, åttondelsfinal i FA-cupen och dessutom i praktiken klara för kvartsfinal i Champions efter att ha vunnit med 4-0 i första mötet mot Basel. Senaste engelska klubben att vinna tre av dessa titlar är rivalen United och det var 1999. Ska city klara det omöjliga och bli första klubben på 19 år att lyckas med samma bedrift eller till och med ta hem alla fyra? Nästa steg i så fall är att besegra Wigan i åttondelsfinalen.

Så här tänker vi:

City är alldeles för bra och när man hade flyt med lottningen kan laget vila en del spelare men ändå vinna ganska komfortabelt. Pep vill garanterat slå Uniteds rekord från 99 och i takt med att man bara fortsätter vinna finns det stora möjligheter att faktiskt lyckas. Vi tror City gör många mål och spelar att City gör mer än 2,5 mål till oddset 1,71 hos LeoVegas.

Vårt speltips: City gör mer än 2,5 mål till oddset 1,71 hos LeoVegas

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com