Lottningen inför Playoff – Vad gäller egentligen?

Det blev varken bu eller bä för Janne Anderssons landslag när det stod klart att Sverige ställs mot Tjeckien i playoff till VM i Qatar som spelas i november och december 2022. Sverige tar emot tjeckerna på hemmaplan och skulle det bli seger där väntar antingen Ryssland eller Polen på bortaplan i en Playoff-final. Därmed undvek Sverige de värsta nationerna i form av Italien och Portugal men det blir ändå ingen enkel uppgift för det svenska landslaget.

Vi noterar också att just Portugal och Italien hamnade i samma grupp i playoff vilket gör att en av de två senaste av våra Europamästare inte kommer att få spela under VM 2022. Den 24 mars ställs Sverige mot Tjeckien och vi hoppas givetvis på en blågul framgång under detta VM.

Lottningen inför VM i Qatar 2022

Sverige har blandade resultat i playoff

Till senaste VM har Sverige väldigt goda minnen av playoff då det blågula landslaget sensationellt tog sig till VM genom att slå ut Italien över två matcher. Nu ser det annorlunda ut när det istället är en semifinal och eventuell final för att ta sig till mästerskapet i Qatar. Sverige spelade också playoff till EM 2014 och då var det Danmark som stod för motståndet när Sverige tog sig vidare.

Men till VM 2014 misslyckades Sverige att ta sig vidare till playoff när det var Portugal som stod för motståndet. Nu hoppas vi på svenska framgångar och Tjeckien bör klaras av med tanke på hemmaplansfördelen. Men det blir tufft med eventuell final på bortaplan mot Ryssland eller Polen. Sverige vann visserligen mot Polen i EM men det satt långt inne och räkna med ett revanschsuget Polen som dessutom har en viss Robert Lewandowski i strålande form.

Slutspelsträd A

Skottland vs Ukraina

Wales vs Österrike (vinnaren i denna match får hemmaplansfördel i finalen)

Detta är den så kallade drömgruppen och visst hade det varit ännu bättre om Sverige till exempel tagits Ukrainas eller Österrikes plats. Men samtidigt ska Sverige inte vara allt för besvikna om vi tittar på Slutspelsträd C. Samtliga fyra lag i denna grupp deltog i EM 2020. Skottland åkte ur i gruppspelet men hade minst sagt en tuff lottning med såväl England som Kroatien. Ukraina gick till kvartsfinal efter att ha slagit ut Sverige i åttondelsfinalen men förlorade där mot England.

På den andra halvan hittar vi Wales som slutade tvåa in sin grupp bakom Italien men före Turkiet och Schweiz. Men i åttondelsfinalen åkte man på duktigt med stryk med 0-4 mot Danmark. För Österrike blev det också respass i åttondelsfinalen mot blivande mästaren Italien.

Slutspelträd C

Italien vs Nordmakedonien

Portugal vs Turkiet (vinnaren i denna match får hemmaplansfördel i finalen)

Dödens grupp väntar i C-gruppen. Att Italien klarar av att slå Nordmakedonien på hemmaplan utgår vi ifrån. Att Portugal gör detsamma mot Turkiet känns också givet. Därmed talar allt för att det blir en rafflande final mellan Portugal och Italien i Portugal som har hemmaplansfördel i båda sina matcher.

Att Europamästaren från 2016 och motsvarigheten från 2020 inte kommer att spela VM känns surrealistiskt. Men de har bara sig själva att skylla. Portugal hade varit vidare med vinst mot Serbien på hemmaplan i avgörande matchen men föll med 1-2. Italien hade också varit vidare vid seger mot Nordirland borta men fick bara 0-0.

Vem tar sig vidare till VM?

Vi tror och hoppas att Sverige ändå grejar det här. Alexander Isak är den spelare som hoppet står till. I grupp A är det Österrike som känns hetast och vi tror de lyckas vinna båda sina matcher och har fördel av hemmaplan i finalen. Samtidigt känns det som Italien och Portugal är väldigt ovisst. Men vi tror att Portugals fördel av hemmaplan fäller avgörandet till slut.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com