Sveriges väg till VM 2018 i Ryssland

Det är 12 år sedan Sverige senast kvalificerade sig till VM i fotboll och fick möta England, Paraguay samt Trinidad och Tobago i de tyska gruppmatcherna. Det gick så pass bra för landslaget att vi tog oss till åttondelsfinal men väl där tog det tyvärr stopp efter en utslagsmatch mot Tyskland som slutade med 2-0 till Tysklands fördel. Nu har det äntligen skett igen! Sverige har kvalificerat sig till VM i fotboll 2018 i Ryssland och här är en tillbakablick över hur Sverige tog sig dit.

Gruppindelning

Den 25 juli 2015 drog lottningen igång för vilka lag som skulle möta varandra i kvalmatcherna till VM i fotboll 2018 och för UEFA fanns endast 13 kvalplatser tillgängliga för de 54 deltagande lagen. Värdlandet Ryssland behövde inte deltaga i kvalet men de övriga länderna delades upp i nio grupper, från A – I, i enlighet med lottningen. Sverige hamnade i grupp A tillsammans med Frankrike, Holland, Bulgarien, Luxemburg och Vitryssland.

Premiärmötet med Holland

De europeiska kvalmatcherna drog igång under hösten 2016 och Sverige spelade sin första match 6 september 2016 och mötte då Holland på hemmaplan i Friends Arena i Stockholm. Det var nervöst inför premiärmatchen, dels beroende på att det svenska laget var ungt och dels då förbundskapten Janne Andersson var ett purfärskt tillskott. Matchen slutade 1-1 där Marcus Berg chippade in det första målet men trots det holländska målet var Hollands vrede stor efter matchen, eftersom domaren dömde bort målet som Bas Dost nickade in och som skulle givit holländarna segern.

Vinst mot Luxemburg och Bulgarien

Den 7 oktober 2016 mötte Sverige Luxemburg på bortaplan och tog hem vinsten med 1-0 efter en kämpig match. Det var Mikael Lustig som satte målet och som sedermera bjöd på en alldeles ny målgest.

Ett par dagar senare, 10 oktober 2016, var det dags att möta Bulgarien på hemmaplan och det blev en storslagen match där Bulgarien fullkomligt krossades. Slutresultatet blev 3-0 till Sverige efter mål av Ola Toivonen, Oscar Hiljemark och Victor Nilsson Lindelöf.

Förlust mot Frankrike och storseger mot Vitryssland

Under matchen mot Frankrike på Stade de France 11 november 2016 såg Sveriges framtid ljus ut tack vare ett frisparksmål av Emil Forsberg. Det hela vände dock snabbt då fransmännen fick in två mål och matchen slutade 2-1 till Frankrike.

Efter ett långt uppehåll var det så dags för Sverige att möta Vitryssland på hemmaplan den 25 mars 2017. Vinsten gick till Sverige efter att Vitryssland blev krossade av Sverige än värre än vad Bulgarien blev och resultatet slutade 4-0 till Sverige efter två mål av Emil Forsberg samt ett mål vardera av Marcus Berg och Isaac Kiese Thelin.

Revanschen mot Frankrike som gjorde Sverige till gruppetta

Den 9 juni 2017 var det så dags för Sverige att återigen möta Frankrike men denna gången på hemmaplan. Det var en riktig skrällmatch där Sverige slutligen toppade VM-gruppens kvallista, framför både Frankrike och Holland, efter slutresultatet 2-1 till Sverige. De båda målen gjordes av Jimmy Durmaz och Ola Toivonen.

Bulgarien krossar Sveriges och Vitryssland har inte en chans

Vid matchen mot Bulgarien 31 augusti 2017 på bortaplan behövde Sverige vinna för att hålla takten med Frankrike efter deras framgångar mot Holland men det hela gick i stöpet. Matchen var kämpig och slutade 3-2 till Bulgarien, där de svenska målen sattes av Mikael Lustig och Marcus Berg.

Den 3 september 2017 spelade Sverige återigen mot Vitryssland men denna gången på bortaplan och matchresultatet blev detsamma som vid föregående match mellan dessa båda landslag, det vill säga 4-0 till Sverige. Den här gången blev målgörarna Emil Forsberg, Christoffer Nyman, Marcus Berg och lagkapten Andreas Granqvist.

Gigantvinsten mot Luxemburg

Sveriges största kvalvinst någonsin kom på hemmaplan mot Luxemburg 7 oktober 2017 med slutresultatet 8-0. Det rådde glädjeyra efter detta och av målen sattes fyra av Marcus Berg, två av Andreas Granqvist samt ett vardera av Mikael Lustig och Ola Toivonen.

Förlust mot Holland men playoff ändå

Matchen mot Holland 10 oktober 2017 på bortaplan kan konstateras vara den sämsta match som Sverige spelat under kvalmatcherna till fotbolls-VM 2018. Det hela slutade med att Holland vann med 2-0 och i och med detta hamnade Sverige och Holland på lika många slutpoäng efter Frankrike. Tack vare att Sverige gjort fler mål än Holland totalt sett var det dock Sverige som blev grupptvåa och tog sig vidare till playoff medan Frankrike kvalificerades direkt till VM.

Resultaten i grupp A blev följande:

1. Frankrike med 23 poäng, 7 vunna matcher, 2 oavgjorda matcher och 18 mål.

2. Sverige med 19 poäng, 6 vunna matcher, 1 oavgjord match och 26 mål.

3. Holland med 19 poäng, 6 vunna matcher, 1 oavgjord match och 21 mål.

4. Bulgarien med 13 poäng, 4 vunna matcher, 1 oavgjord match och 14 mål.

5. Luxemburg med 6 poäng, 1 vunnen match, 3 oavgjorda matcher och 8 mål.

6. Vitryssland med 5 poäng, 1 vunnen match, 2 oavgjorda matcher och 6 mål.

Playoff mot Italien

Inför playoff var det Italien, Danmark, Schweiz och Kroatien som var möjliga opponenter och Sverige höll tummarna för att landslaget inte skulle behöva möta Italien, som ju deltagit i varenda VM sedan 1958. Turen var inte på Sveriges sida och vid lottningen var det just Italien som drogs. 10 november 2017 gick den första matchen mot Italien av stapeln på hemmaplan där Sverige vann med 1-0 efter det att Jakob Johansson gjort mål. Returmatchen på bortaplan 13 november 2017 var riktigt nervkittlande där det hela slutade 0-0 och Sverige därmed kvalade till världsmästerskapen.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com