Ballon d’Or 2022 – Odds och favoriter för Ballon d´Or 2022

Efter att Lionel Messi enligt många vunnit Ballon d’Or 2021 oförtjänt har reglerna gjorts om inför 2022 års upplaga. Många tyckte istället att Robert Lewandowski förtjänade att vinna trofén men så blev alltså inte fallet. Under 2022 är det Karim Benzema som är favorit att vinna Ballon d’Or vilket inte är så konstigt med tanke på den makalösa säsong han haft. Han är därför också klar favorit hos spelbolagen. Fjolårets vinnare Lionel Messi har haft en tung säsong i PSG och är inte ens bland topp 5 favoriter.

De nya reglerna

Reglerna görs om och det dramatiskt inför 2022 års upplaga av Ballon d’Or. Detta har Pascal Ferre, fransk fotbolls editor-in-chief bekräftat för L’Equipe. Inte mindre än fyra förändringar görs för priset.

Den första förändringen innebär när priset delas ut. Den kommer istället att vara i synk med de europeiska toppligornas säsong vilket innebär august – juli. Detta snarare än i slutet av ett kalenderår som varit fallet tidigare. Därför kommer 2022 års pris vara baserat på säsongen 2021/22 vilket avslutas med damernas EM 2022. Av samma anledning kommer herrarnas VM 2022 först att vara med i 2023 års pris.

Ballon d´Or 2022 odds

Nya jurymedlemmar och exkluderade nationer

Utöver fransk fotboll och L’Equipes journalister involverade i röstningen kommer också Chelseas förra storstjärna Didier Drogba att vara med i processen tillsammans med Lev Yashin och Kopa troféerna som går till bästa målvakten och bästa spelaren under 21.

Dessutom kommer ytterligare en jurymedlem att vara med vilket går till den “person som visat sig vara den mest insiktsfulla i förra årets upplaga”. Den här gången blir det den vietnamesiska sportjournalisten och kommentatorn Truong Angh Ngoc. För den kvinnliga Ballon D’Or är det tjeckiska jurymedlemmen Karolina Hlavackova.

Vad som är väldigt kontroversiellt är faktumet att det numera endast är de 100 högst rankade nationerna som får rösta för det manliga priset. För det kvinnliga priset är det reducerat till topp 50.

Tidigare meriter slopas

Priset för 2022 kommer också att ha andra förutsättningar. Det som belönas är individuella prestationerna och den tävlandes avgörande och imponerande karaktär. Det andra kriteriet är kollektiva prestation och rekord ackumulerat under säsongen samt spelarens “klass” och deras förmåga till fair play.

Till sist kommer inga tidigare meriter att tas i beaktning för att göra priset mer öppet och undvika att spelare som haft nästintill mediokra säsonger i sitt klubblag kan vinna på grund av tidigare meriter.

Favoriterna enligt oddsen

Karim Benzema – 1,35

Karim Benzema är den givna favoriten och efter hans Champions League är han knappast mindre favorit. Är den som förtjänar att vinna priset absolut mest och mycket talar för att han får sin belöning sent i karriären.

Mohamed Salah – 11,00

Salah har stormat fram i ett Liverpool som varit fantastiska. Har varit ledande i den fruktade offensiven och var också stark i Afrikanska Mästerskapen för Egypten. Men frågan är om det räcker till slutsegern.

Sadio Mané – 16,00

Mané har tillsammans med Salah haft en fantastisk säsong med Liverpool i Premier League. Förutom klubblaget så har han lyckats i de Afrikanska Mästerskapen. Många tror att han kan nå hela vägen men det återstår att se.

Robert Lewandowski – 31,00

Robert Lewandowski borde ha fått priset 2021 vilket de flesta håller med om. Den polske anfallaren ledde sitt Polen till VM och har gjort ännu en strålande säsong i FC Bayern.

Lionel Messi 31,00

Vinner Lionel Messi kan de lika gärna lägga ner priset. Visst, Messi är en av världens bästa spelare genom tiderna men har sedan flytten till PSG inte imponerat. Var nästintill en skandal att han vann förra året och en repris borde skapa ramaskri.

Kevin De Bruyne – 41,00

Kevin De Bruyne är förmodligen världens bästa mittfältare men samtidigt är konkurrensen mördande. Har gjort en stark säsong för sitt Manchester City men med tanke på Citys uttåg i semifinalen mot Real Madrid i Champions League lär det inte bli något pris för belgaren.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com