AIK vs Malmö – Allsvenskan

Hemmalaget AIK

Det här kan vara årets match så här långt in i Allsvenskan då förra säsongens etta och tvåa möts på Friends Arena. AIK kommer förmodligen spela som man brukar genom att tight försvarsspel och försöka kontra in ett eller flera mål. Så här långt in i säsongen har det fungerat väl för dem och de har bara släppt in mål i 0.56% per match. Försvarsspelet spelar så bra att man innehar rekordet för hela Allsvenskan.

På hemmaplan är man ännu bättre och där släpper man bara in mål i 0.40% av sina matcher. Deras utmaning ligger i att göra mål och man är inte flitig i sitt målgörande direkt. De flesta matcher de spelar slutar 0-0 eller 1-0.

Bortalaget Malmö

Malmö kommer säkert inte anfalla som bärsärkar i den här matchen då man har ett fyra poängs övertag över AIK och man behöver inte leda matchen framåt. Malmö kommer alldeles säkert vara nöjda med att stjäla ett poäng av AIK idag. Senaste matchen på hemmaplan resulterade i en försmädlig förlust vilket inte är den bästa förberedelsen inför dagens match men kanske kan det verka som tändvätska för laget. Det viktiga idag är att man behåller sin kyla och går på anfall när tillfälle ges.

Så här tänker vi

Det här blir förmodligen ett ställningskrig mellan två försvarsmässigt duktiga lag så vi väljer att spela Första halvlek oavgjort till oddset 2.10 hos Ladbrokes.

Vårt speltips: Första halvlek oavgjort till oddset 2.10 hos Ladbrokes.

Lämna en kommentar