Leksand vs Mora – Kval till SHL

siljan sjö dalarnaDet har blivit dags för det andra mötet i slaget om Siljan 2.0. Leksand tar emot Mora på hemmaplan och lär ha stort självförtroende efter första matchen som slutade med en förkrossande 5-2-seger för de vitklädda. Mora som kammade hem matchserien sist lagen ställdes i kval till SHL, såg ringrostiga ut och hade svårt att hänga med. Nu väntar andra matchen i bäst av sju. Fortsätter Leksand på inslagen väg eller ska favoriten Mora studsa tillbaka?

Hemmalaget Leksand:

En av Sveriges absolut största klubbar sett till antalet fans, hade en bra säsong i Allsvenskan. Där blev man tvåa och var seriens tredje målfarligaste lag. Leksand är en av de klubbarna som spelat flest säsonger i SHL och fansen kräver nu en återkomst. Inte blev det bättre av att man ställdes mot ärkerivalen Mora som bara ligger på andra sidan sjön silja. Om det ska bli seger igen krävs det att målvakten Tex Williamsson visar samma fina form som senast.

Bortalaget Mora:

Mora hade en tuff säsong i återkomsten av SHL och hamnade nästsist med endast slagpåsen Karlskrona bakom sig. Därför är laget nu tvugna att vinna matchserien mot Leksand för att få spela i finrummet även kommande säsong. I första matchen såg Mora ringrostigt ut men det ska också tilläggas att laget vilat från matcher i flera veckor.

Så här tänker vi:

Det är alltid spännande matcher i Slaget om Siljan och första matchen blev en rejäl målfest. Nu har Leksand fördel av hemmaplan och lär ta ytterligare en seger. Mora kändes inte riktigt vakna i första matchen och även om man lär ha fullt fokus känns Leksands självförtroende större och med fördel av hemmaplan känns vinsten given. Vi väljer att spela seger för Leksand (moneyline inkl övertid) till oddset 1,68 hos RedBet.

Vårt speltips: Leksand besegrar Mora till oddset 1,68 (moneyline inkl övertid) hos RedBet.