Spanien vs Sverige – EM-kval

Sverige står inför kvalets svåraste prövning när Janne Anderssons mannar åker till Madrid för möte med gruppledaren Spanien. Som tvåa i gruppen är det ingen katastrof om Sverige förlorar eftersom Rumänien och Norge tog poäng av varandra i förra omgången. Kan Sverige skaka ännu en stornation eller kommer Spanien avfärda det blågula laget som förväntat?

Hämta din välkomstbonus på 2000 kronor hos Speedybet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Hemmalaget Spanien

Spanien har gått som tåget i detta VM-kvalet och har tre raka segrar på lika många matcher. Efter uttåg i åttondelsfinalen i förra VM siktar laget på EM 2020 och att ta en klar gruppseger. Det är dock ett sargat spanskt landslag som inte har visat upp något särskilt. Tränare Luis Enrique har inte funnits på plats inför matchen och generationsskiftet har tagit längre tid än förväntat. Trots detta är Spanien ett landslag med världsspelare på varje position och om allt stämmer kommer de att vinna över Sverige.

Bortalaget Sverige

Sverige inledde med att slå Rumänien i premiären för att sedan kryssa borta mot Norge på Ullevål. I fredags avfärdades Malta med klara 3-0 men nu väntar betydligt tuffare motstånd. Som klara underdogs gäller det för svenskarna att våga spela med självförtroende samtidigt som ingenting får riskeras. Ett misstag mot spelare av den kalibern får konsekvenser men om det är något vi lärt oss under Janne Andersson är att Sverige är oerhört välorganiserat och har vält stornationer förr.

Så här tänker vi

Sverige kommer inte att gå in med en offensiv inställning utan det blir garanterat ett försvarsinriktat Sverige som ska försöka hota spanjorerna. Om man klarar att hålla tätt låter vi vara osagt men samtidigt brukar inte Janne Anderssons landslag släppa in särskilt många mål. Trots att Andreas Granqvist och Victor Lindelöf är borta har vi bra ersätta i form av forne MFF-duon Pontus Jansson och Filip Helander. Vi tror att Spanien kommer få det svårt att få hål på Sverige vilket borde tala för en målfattig tillställning. Därför spelar vi under 2,5 mål till oddset 2.00 hos Speedybet.

Vårt speltips: Under 2,5 mål i EM-kvalet mellan Spanien och Sverige till oddset 2.00 hos Speedybet.

Team Svenskbetting