Betting på politik – Kan du din politik?

Det är inte bara sport och idrott som är tillgängligt för odds utan betting på politik är också populärt hos spelbolagen. I Sverige är det framförallt det svenska riksdagsvalet som är populärt att lägga odds på men det finns många andra val att upptäcka. Det amerikanska presidentvalet är det som lockar flest punters om vi tittar ur ett globalt perspektiv. Men det finns väldigt många andra val att spela på över hela världen.

Intresset kring betting på politik fortsätter att öka och allt fler marknader dyker upp kring valen. Långt innan det är dags för val kan du lägga dina bets. Det är inte bara på riksdagsval du kan oddsa på utan folkomröstningar brukar också finnas tillgängligt. Hitta en marknad eller ett val som du tycker är intressant och testa odds på politiska val. Det finns mycket att upptäcka kring ämnet.

Det svenska riksdagsvalet är nummer 1 i Sverige

Vart fjärde år är det val i Sverige och det är alltid stor dramatik. Vilka partier kommer bilda regering och styra Sverige de kommande fyra åren? Eftersom inget parti i Sverige är tillräckligt stora för att få egen majoritet brukar det istället handla om att skapa allianser och samarbeten över partigränserna.

Det varierar lite hur partierna samarbetar men generellt är det Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet på ena sidan och Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna på andra sidan. Folkpartiet är borgerliga igen medan Centerpartiet går mer åt det röda hållet. Du kan oddsa på vilket parti som får flest röster, vilken allians som bildas och vem som blir Sveriges nästa stadsminister. Det finns också en möjlighet att oddsa på head 2 head mellan olika partier. Det kan handla om vem som får flest röster av Moderaterna och Socialdemokraterna eller om ett visst parti klarar riksdagsspärren och därmed får 4% av rösterna.

Amerikanska presidentvalet är också väldigt omtyckt

Svenskar är starkt influerade om vad som händer på andra sidan Atlanten och detta märks med all tydlighet vad gäller det amerikanska presidentvalet. Många svenskar sitter uppe hela natten för att följa valet i takt med att elektorsrösterna fortsätter att trilla in fram tills dess att någon fått majoritet och därmed vunnit valet.

När det kommer till betting på politik kunder förutsättningarna inte vara mycket bättre. Redan innan valet kan du oddsa på vem som kommer bli kandidat och därmed få representera Demokraterna eller Republikanerna i presidentvalet. Odds finns också tillgängligt från varje unik delstat. I USA finns det 50 stater och du kan betta på hur varje stat röster. Möjligheten finns också att spela på över/under antal elektorsröster. Under själva valnatten kan du betta live på det amerikanska valet och oddsen förändras i takt med att nya resultat presenteras i det amerikanska presidentvalet.

Odds på folkomröstningar

Det är inte särskilt ofta vi har en folkomröstning i Sverige men det händer att det finns folkomröstningar såväl i Sverige som i övriga länder. Sveriges senaste folkomröstning handlade om i fall Sverige skulle gå med i EMU och införa euro som valuta. Men det blev inget av det men hade omröstningen hållits idag kan du räkna med att det funnits odds.

Den senaste stora folkomröstningen som var otroligt omtalad internationellt var Brexit, när Storbritannien röstade om urträde ur EU. Detta gick att betta på hela vägen fram tills resultatet var presenterat. Då valde befolkningen att rösta ur Storbritannien från EU och den som la odds tidigt på detta gick med bra vinst.

Valen från våra grannländer Norge, Danmark och Finland finns alltid tillgängliga för odds. Detsamma gäller nationer som Sverige berörs av mycket. Till exempel finns det alltid odds på det tyska valet och de flesta stora länderna i Europa och övriga världen.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com