Vad gäller om man bettar genom icke-svensklicensierade sidor?

Sedan januari 2019 har den svenska spellagen styrt och ställt på den svenska spelmarknaden. Innan dess fanns det ett spelmonopol i landet och därmed endast ett fåtal spelbolag att välja mellan om man ville betta på ett spelbolag reglerat av staten. Numera ser läget annorlunda ut och svenska betters kan åtnjuta ett generöst utbud av spelbolag med svensk licens.

Men det finns fortfarande ett flertal svenska spelare som föredrar att spela på utländska snarare än svensklicensierade spelsidor. Detta då de anser att den svenska spellagen ställer för strikta krav på spelbolag. Som svensk spelare på icke-svensklicensierade sidor kan man dock gå miste om en hel del fördelar.

Så vad gäller egentligen om man bettar på icke-svensklicensierade spelsidor? Det ska vi besvara här.
Vill du veta mer om vad som gäller på svenska spelsidor kan du läsa en enkel introduktion till betting på svensklicensierade bettingsidor genom att klicka på länken.

Du riskerar att behöva skatta på dina vinster

Något som alla spelare bör vara medvetna om är att man kan tvingas deklarera sina vinster man tjänat genom att betta om man vunnit på en icke-svensklicensierad bettingsida. Detta är naturligtvis viktigt att uppmärksamma eftersom man helst ser att man får hela sin vinstsumma utbetalad och inte minst att man slipper restskatt.

Alla vinster genom spelsidor är nämligen skattefria om spelet tillhandahålls i Sverige av någon som har en svensk spellicens. Detta skriver Skatteverket på sin sida.

Spelvinster är dock också skattefria om de tillhandahålls i en stat inom EES, så att spela på en icke-svensklicensierad spelsida betyder nödvändigtvis inte att du måste deklarera dina eventuella vinster. Ta reda på vilket lands tillsynsmyndighet spelbolaget regleras av innan du börjar betta för att vara på säkra sidan.

Utbudet av svenska bettingmarknader kan vara begränsat

Naturligtvis kommer utbudet av svenska spelmarknaden vara färre hos spelbolag som inte riktar sig mot svenska spelare. Om du till exempel spelar på en amerikansk bettingsida ska du inte förvänta dig att fokus inte ligger på europeisk fotboll som det gör på en svensk bettingsida. Här kommer fokus snarare vara amerikansk fotboll, basket, baseball och rugby.

Du kommer högst sannolikt fortfarande hitta odds på internationella ligor och turneringar som exempelvis världsmästerskapet i fotboll. Som svensk spelare kommer du dock fortfarande hitta ett större utbud av spelmarknader på spelbolag med bas i Sverige och inom EES.

Du får inte samma skyddsnät

Den svenska spellagen och dess diverse licenser finns där för ett ökat konsumentskydd. Väljer du att spela på ett icke-svensklicensierat spelbolag är det därför din plikt att själv säkra dig om att spelbolaget du bettar hos är reglerat av en annan licens. Inte minst är det viktigt att du sätter dig in i denna licens för att vara säker på att du har specifika rättigheter om några juridiska tvister skulle uppstå.

Vidare är det inte säkert att samma förebyggande åtgärder för spelmissbruk tillämpas på icke-svensklicensierade spelsidor. På svenska spelbolag finns det nämligen verktyg såsom Spelpaus för att minska risken för spelberoende. Med det sagt får du inte samma skyddsnät på utländska spelbolag som på svenska och därmed tvingas du ta ett större ansvar för ditt spelande.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com