Betting på SHL – Elitserien med andra ord

Ishockey är en av de absolut roligaste sporterna att spela på. Det beror på att ishockey är sevärt och händelserikt. På isen pågår en kamp om varje meter och många hårda tacklingar. Just den höga intensiteten lockar många tittare. Till skillnad från fotboll har ishockey fria byten. När en spelare blir trött kan de bara göra ett byte för att släppa in en ny spelare på isen. Därför kan ishockey spelas i ett extremt högt tempo. Ibland kan det bli flera mål på bara några minuters speltid. Ofta lyckas lag få in ett mål med bara sekunder kvar i en period eller bara sekunder innan hela matchen är slut. Dramatiken kan vara enorm.

SHL – Alltid lika roligt

Svenska hockeyligan är Sveriges högsta serie för ishockey. Nu heter den SHL, och tidigare var den känd som Elitserien. Sedan 2015 består serien av 14 lag som spelar 52 omgångar. Efter grundserien är det slutspel med de 8 bästa lagen. Slutspelet innehåller kvartsfinaler, semifinaler och en SM-final där det vinnande laget blir svenska mästare.

Reglerna i SHL är viktiga att känna till för den som har tänkt spela på serien. Är en match oavgjord efter full tid spelas förlängning enligt sudden death (första målet vinner). Den spelas 3 mot 3 istället för normala 5 mot 5 i högst 5 minuter. Skulle matchen fortfarande vara oavgjord väntar straffar. Lagen lägger 3 straffar var och flest mål vinner. Är även straffläggningen oavgjord lägger lagen varsin straff tills ett avgörande inträffar.

Spela på SHL

För spelare innebär det att man kan spela på det vinnande laget, det vill säga 1-2, eller spela normala 1-X-2 där även oavgjort resultat ingår. Att spela 1-X-2 brukar ge högre odds, men det är även mer riskabelt, framförallt för den som har tänkt kombinera flera matcher. Ishockeymatcher slutar inte oavgjorda efter full tid lika ofta som fotbollsmatcher. Samtidigt händer det ganska regelbundet och då är det synd om ett fint kombinationsspel förstörs på grund av det. Tänk därför noga efter om du ska välja 1-X-2 eller 1-2 när du spelar på ishockey. Är du helt säker på att din favorit kommer att vinna under ordinarie tid är dock 1-X-2 bättre på grund av högre odds.

Den som gillar ännu högre odds kan satsa på att pricka in korrekt slutresultat. I ishockey blir matcherna ibland ganska målrika, så det är klurigare än i fotboll, men när man lyckas går det att få mycket bra betalt. Ett tips är att spela på flera slutresultat för samma match om man har en bra magkänsla för det ungefärliga resultatet. Då ökar sannolikheten för att ett av spelen går in.

Ett annat populärt spelalternativ för SHL är över/under. Det handlar om hur många mål det blir i matchen. Ishockey är som sagt målrikare än fotboll, vilket gör att det inte är ovanligt med till exempel ett över/under-spel på 5,5 mål. Spelar du över och det blir 6 mål eller fler vinner du. Om du istället spelar under måste det bli 5 mål eller färre för att du ska vinna. Ett tips för över/under är att ha koll på målvakternas formkurva. Skulle en målvakt vara i dålig form eller om den normala förstemålvakten är skadad blir det ibland målrikt. Är målvakten i kanonform kan de istället spika igen helt. Det brukar innebära att matchen blir målsnål.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com